5 Eylül 2014 Cuma

Adaçayı Nasıl Demlenir?

 Adaçayı Nasıl Demlenir?

 Adaçayı Nasıl Demlenir?
 Adaçayı Nasıl Demlenir?

Bitki Çayı olarak adaçayının demlenmesi: 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış adaçayı 1 bardak kaynar suyla haşlanır ve 5 dk demlenir süzülerek içilir. ( Not: adaçayı keskin kokusundan dolayı kesinlike kaynatılmamalıdır) Adaçayı günde 1-2 bardak içilmesi tavsiye edilmektedir.

Adaçayı Gargarasının yapılışı: 2 tatlı kaşığı kıyılmış ve inceltilmiş adaçayı yaprağı üzerine yaklaşık bir su bardağı  kaynatılmış klorsuz su ilave edildikten sonra, üstü kapalı olacak şekilde 10 dakika kadar demlendikten sonra süzülür ve günde birkaç defa gargara yapılı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder