26 Eylül 2014 Cuma

KEKİK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR

KEKİK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR

Kekik çok keskin kokulu bir bitkidir. Bu nedenle hazırlanırken demlenecek kekiğin miktarına dikkat etmek gerekir. ayrıca kekik bitkisini hamilelik döneminde fazla tüketmek bebeğin düşmesine neden olacağından hamileler dikkatli olmalıdırlar.  

Kekik çayının hazırlanması:


Kekiği hazırlamak için demliğe çayı içeceğiniz bardak kadar su koyun ve kaynatın. Suyu ateşin üzerinden aldıktan sonra 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik atın ve demliğin kapağı kapalı halde 5-10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Kekik yapraklarının suyun içine inmesi için metal çay poşeti tellerinden kullanabilirsiniz. Otun besin değerlerini kaybetmemesi için su kaynarken atmayın. Sıcak içmeye çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder