Safra Taşları İçin Bitkisel İlaçlar
![]() |
Safra Taşları İçin Bitkisel İlaçlar |
Safra taşları için bitkisel ilaçlar
Safra kesesi taşlarının yol açtığı ağrı sorunu için aşağıdaki özelliklere sahip bitkileri kullanın:
Antispazmodik ve yatıştırıcı bitkiler.
İdrar söktürücü bitkiler, kalsiyum taşlarını önlemek için idrar hacmini fazlalaştırma.
Enfeksiyonları önlemek için bakterisit bitkiler.
Maydanoz (Petroselinum crispum): En iyi şifalı bitkilerden biridir bu yüzden diüretiklerin kum oluşumu engellemek için çok faydalı olabilir, çünkü maydanoz kumu idrar yoluyla tortu ve kompakt şeklinde çıkartılması olanağı sağlar (1 fincan su için bir çay kaşığı kurutulmuş maydanoz kökü) Kök üzerine kaynar su dökülüp 15 dakika kaynatılır vegün içinde bir kaç fincan içilir. (Maydanoz ekstresi de eczanelerde satılan ve bitkidir)
Isırgan otu (Urtica dioica) : Safra taşı oluşumunu önleyen şifalı bir bitkidir. ısırgan otuda, maydanoz gibi, taş oluşumunu önleyebilir ya da taşlar küçükken vucuttan atılmasını kolaylaştırır.
Karahindiba (Taraxacum officinale) : En iyi idrar uyarıcı şifalı bitkilerden biridir. Vucutta birikmiş toksinleri ortadan kaldırır, kolesterolü azaltır, ürik asiti vucuttan uzaklaştırır, şeker hastalığının semptomlarını giderir. (1kaşık kurutulmuş biberiye yaprağı ve kökleri 1 litre su içinde kaynatılır ve bu günde 3 bardağa kadar içilir.)
Ayı üzümü (Arctostaphylos uva-ursi) : Safra kesesi taşı tedavisinde çok etkilidir ve taş oluşumunu engeller, etkili bir mikrop öldürücüdür, safra taşının semptomlarından biri olan enfeksiyon oluşumunu engeller (1 litre soğuk su içerisine dört kaşık kurutulmuş yaprakları ekleyin 4 saat boyunca bekletin. Günde 3 bardak için)
Mısır Püskülü (Zea mays) : Fincan başına iki kaşık mısır püskülü 20 dakika kaynatın bu idrar yolları için yararlı bir uyarıcır. Günde 4 fincan içebilirsiniz.
Su Teresi (Nasturtium officinale) : Bu bitkinin kullanımı, böbrek ve safra kesesi taşlarının oluşumunu önlemeye yardımcı olur . Ancak su teresi bir koruyucu olarak kullanılır, iyileştirici durumlarda kullanılmamalıdır çünkü böbrekler ya da mesane iltihaplı olabilir, bu bitki iltihabı artırabilir.
Celandine (Chelidonium majus) : Özellikle safra taşı veya safra yetersizliği gibi safra sorunları için uygundur. (Bu bitki ekstresi eczanelerde satılmaktadır.)
Nane (Mentha ssp.) : Nane yatıştırıcı özellikleri ile ağrının azaltılması için çok yararlı olacaktır.
Tarhun otu: (Artemisia dracunculus) : Önleyici tedavide etkili olabilir. (Bir çeşni olarak kullanıldığı gibi infüzyon 5g. kurutulmuş yapraklar 250ml. su haricinde kaynatılır ve tüketilir)
Zerdeçal (Curcuma longa) : Büyük safra kesesi taşlarını küçültmek için kullanılır. Bu baharat bazı yemeklerde kullanılmalıdır. Zerdeçal, bazı baharatlara, köri, kişniş, zencefil, kakule, kimyon, hardal karıştırılarak da kullanılır)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder