5 Eylül 2014 Cuma

Anason Çayının Hazırlanması

Anason Çayının Hazırlanması

Anason Çayının Hazırlanması
Anason Çayının Hazırlanması
Anason bitkisinin belirlenen faydasının görülmesi için doğru bir şekilde hazırlanması ve saklanması gerekir. Bu nedenle kırda topladığımız veya aktardan aldığımız anasonun kurallarına uygun bir şekilde hazırlanması ve saklanması gerekir.
Anason Bitkisinin Saklanması : Tohumlar dövülerek ayrılır ve kapalı kaplarda ışıktan koruyarak serin ve kuru yerlerde saklanır. Öğütülerek saklanırsa kokusunu hızla kaybeder. Her yıl tazelenmelidir.
 
Anason çayının Hazırlanması : Anason çayı demlenme sürecinde kaynatılmaz. Anason çayı, 1 dolu çay kaşığı öğütülmüş tohum 150 ml kaynar su ile haşlanır, ağzı kapalı 10 dakika demlenir, süzülür. Sıcak olarak günde 2-5 fincan içilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder