6 Eylül 2014 Cumartesi

Kereviz Tohumunun Kullanımı


Kereviz Tohumunun Kullanımı

Kereviz Tohumunun Kullanımı
Kereviz Tohumunun Kullanımı
Tohumu öğütülür. Çorba, köri, güveç ve turşulara kullanılır, tuzsuz rejimlerde tuz yerine bu tohum uygulanabilir. Yaprağı salataya doğranabilir, bunun dışında yemeklere de katılabilir. Sebze çorbası ve güveçlere, ateşten alınmadan 3 dakika önce eklenebilir.
Sağlık için: Tohumu kaynatılarak özü çıkarılır ve içilir. Sinirleri yatıştırıcıdır ve midedeki fazla gazı çıkarmaya yardımcı olur. Yaprağı çay gibi demlenerek içilir. İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır. Taze kereviz ile yapılan kereviz salatası çok nefis bir yemek oluyor. Tarifi için Tarifler kategorisi salatalar bölümüne bakabilirsiniz. Ayrıca yine portakal suyu ile yapılan zeytinyağlı yemeği nefis bir lezzet yine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder